prosedur bawah umur buka buku pink

umur saya 16 hamil anak luar nikah dah 13 minggu lebih,tapi belum buat buku pink.kalu sye buat di kerajaan macam leceh ,and takut jkm dgn polis masuk campur,so kalau sye buat dkt klinik swasta ,jkm dgn polis masuk campur tak🥹#pleasehelp #firstbaby

3 Balas

Nk bersalin hospital swasta juga ke? Rasanye kalau hospital swasta x de masalah kot. X pasti pula mcm mana. Why polis masuk campur? Kes u pregnant nie mmg ada related dgn kes polis ke? Contoh, mcm u buat aduan diperkosa ke apa ke. Boleh je kalau u nk buat buku pink kt swasta. X de masalah. Ikut keselesaan u. Tp prosedur bwh umur x pasti mcm mana. Kalau Klinik Kerajaan, nk buka buku pink bawah umur kena ada ibu bapa @ penjaga skali. Kalau u dtg sorg2, diorg akan call ur parents.

dlu sya pon melahirkan anak luar nikah time umur sya 16tahun..saya buka buku pink di klinik swasta . tkde pon JKM dan polis masuk campur . just time nak beranak sya di hospital kerajaan, prosedur dia memang jkm dan polis masuk campur..jkm just bertanya ttg penjagaan anak dan diri sya. dan polis ada juga jumpa sya di hspital time tu..just bertanya tk igt psl apa 😅 ha tu je la sya igt.. dah 3tahun 1bulan berlalu kisah tu ~~~

Tak masuk campur pun kt swasta. Tp bersalin swasta 3k-5k

3mo ago

Tapi memang serius ke swasta jkm xkan masuk campur , kalau discharge tanpa parents bole ke ? Boyfriend nak bertanggungjawab , dy nk discharge kan taknak kedua belah pihak keluarga malu