Caj bersalin hospital kerajaan

Hi mommies! Nak tanya sesiapa yg pernah bersalin di hospital Putrajaya & Hospital serdang. Berapa deposit kalau tak guna GL? Berapa total cost untuk normal & czer? Bila boleh request nak wad first class? Dan hospital mana yg suami boleh teman 24h di wad & di LR? Banyak soalan sbb sy first mom & 26w & masih tak decide nak bersalin dimana 🥹 #bantusharing #bantujawab #firstmom

1 Balas

putrajaya hanya ada fpp and 1st class. kena book awal sbb cepat penuh. and ada regular checkup. deposit around rm800 xsilapnya. my cousin dktr hosp putrajaya pun xdpt book, dia bsalin kt serdang. serdang rasanya 2nd & 3rd class. normal +/- rm100, czer +/- rm200. xmasuk caj klu bby warded sop hsptl kerajaan xblh teman dkt wad. dtg waktu melawat sahaja...nk mtk apa2, panggil misi. klu masa nk bsalin normal, dkt LR mungkin boleh teman. awk blh tanya misi kk utk confirmation.

4w ago

jelas & clear 😊 terima kasih