Anak sukar nak buang air besar.

Salam. Nak tny anak sy bru 9bln8hr, consume fm brand lactogen dr umo 3bln sbb sy da mslh bengkak susu. Sblm ni xda masalah tp sejak sebulan ni baby mcm sukar nak membuang air besar. Najis xla keras. Bla nak membuang mmg akan nangis. Knape ye, sbb susu ke makanan ye?

5 Balas

anak sis dah 9 bulan, bleh bg mkn buah mcm2 dah. buah senang lawas mcm buah naga, oren sunkist pilih yg manis2, mangga manis,tembikai.. air masak pun perlu jugak.

Kurang minum air. Berikan makan pisang emas ya. Anak sya mcm tu hari. Lepas rajin bagi air. Dan bagi makan pisang emas. Skrg membuang lancar dah.

mommy cuba bagi makan ni utk mudah buang 😊 wasap sy www.wasap.my/60129876070/babyizzly

ni pun sesuai utk baby sembelit senang nak membuang lps makan 🥰

3y ago

sis masih berminat ke t-rub balm ni 😊

Selalunya kurang minum air (bukan susu fm)..