Anak sembelit

Hai mommies. Anak saya baru sebulan lebih. Saya cuma ragu2 mcmn nak tau anak sembelit yaa? Sbb sblm ni minum susu fm lactogen tp najis nya hijau. Lepastu tukar ke susu dutchbaby najis okay tp bentuk najis nya tak cantik. Kemudian sy tukar semula ke lactogen tp mcm sembelit. Bukan saya tak google tp rasa mcm ragu2 ciri2 sembelit baby. Kdg2 najis nya sikit sj, kdg2 najis nya penuh 1 pampers.

2 Balas

najis hijau tu normal klu menyusu fm. tekstur sembelit tu berketul sebiji sebiji mcm tahi kambing dan bby akn menangis meneran sblm membuang. klu boleh stick to 1 FM sahaja. klu campur2 usus bby xdpt nk adapt kndungan fm tersebut

kalau najis sikit ketul2 means ank sembelit