Bayi 2 bulan tolak susu?

Hi, normal ke baru 2bln tolak susu? Sy sepenuhnya bg susu fm sbb kekurangan susu bdn. Sblm ni guna lactogen 1, sbb 3 hari tak membuang dan semalam baru membuang tp tekstur najis liat(sy agak sembelit) . Sy cuba tukar susu dupro, awal2 tu dia nak menyusu tp, bila bg lg dia tolak. Ada tips tak mommies? Atau yg berpengalaman sama boleh share. Tq

2 Balas

boleh try tukar puting botol susu sis..anak saya aritu dekat 2 minggu asyik tolak susu..ingatkan ada masalah lain..rupanya dia taknak puting botol susu jenis biasa tu..dia nak jenis wide neck..

Sy awal2 dlu time xd susu badan bg susu anmum, sblum tu bg similac tp x sesuai dgn bby jd cirit