induce

Salam nak tanya,saya 30/9 ni kene serah diri sebab GDM,btw setakat skrg ni buat BSP saya sume normal,xde lgsung sangkut pen merah,baby aktif,saya rasa sihat sahaja,apakah ada kemungkian bila 30/9 saya serah diri tu,doc boleh undurkan lagi induce bagi masa sakit kontrksi sendiri??atau mmg sbb ada GDM ni tak kira mcmna pun hasil bsp,atau xde masalah kesihatan,doc refer trus induce ke?anak first

3 Balas

Hi mommy. Sy pun serah diri ms 39w6d sbb gdm. Doc check bukaan, dh 2cm. Doc bgtau, kalau dh 3cm dh tak payah induce.. So sy cadangkan buat la apa2 yg bg ada bukaan..ms sy buat, dh 2cm then doc tolong luaskan bukaan dgn jari dia... Mlm tu sy contraction n bersalin jam 7pm tak tempat induce.

5y ago

Ok tq sis for sharing hehehe

Kalau da trikh srah diri smpai mmg kne warded. Xleh postpone. Cuma dia akn check bukaan je la. Klau xsmpai tahap 3 cm ke 4 cm. Dia akn try la induce msuk ubt ke belon ke cm tu la

Nurse mmg ada bgtw klau ada gdm ni mmg akn kne bersalin awl 2 mgu..sbb takut baby besar kn..hrap semua baik2 sahaja..