Upload Gambar Bayi Baru Lahir

Salam. Nak tanya yang lebih arif, kalau2 ade ustazah ke dekat sini. Salah ke kalau kita post gambar bayi yang belum cukup 40 hari? Apa keburukan dia?

5 Balas

Banyak keburukan post gambar anak dekat media sosial. Kadang2 kita perlu jadi macam orang dulu2 utk sesuatu perkara. Orang dulu2 tak ada fb ig ni semua. Dorang tangkap gambar lepastu simpan utk kenangan sendiri. Antaranya boleh elakkan dari hasad dengki orang. Zaman sekarang banyak orang suka mengutuk ciptaan Allah. Asal tengok baby tu gelap sikit kena mengata. Kalau baby tu tak comel pun orang mengata. Jadi lebih baik tahan diri dari post gambar baby baru lahir sis.

yg sy trbaca dulu, takut terkena penyakit ain.. penyakit org dengki.. cuba google.. rasa ade info pasal ni..

Sy pn xpasti juga n sy memang jnis x pose pic ank mse lahir...tp sy ade dgr n trbca la tntg penyakit ain..

Takut terkena penyakit ain. Kalau sis nak post, letak emoji je kat muka baby bg ttup separuh

Boleh baca mengenai gangguan ain/'ain (mata). Tak salah nak share gambar, masing2 punya hak.