Minum dutch baby jadi sembelit

Salam, nak tanya sikit ya. Anak sy mnum dutch baby dri lahir. Mula mula smbelit lpstu sy tukar susu lain. Lepastu 3 4 bulan mcmtu sy bgi semula dutch baby lpstu ok laa berak hari hari. Lately ni dia jadi sembelit pulak tahik jadi keras mcm tanah liat. Bancuhan sama je. Berak pun 3/4 hari sekali. Kenapa yaa? Susu tk sesuai ke mcm mana?

2 Balas

ye kot tak sesuai.. anak saya jd sembelit jugak, terus tukar tak minum dutch baby dah, minum dupro je sekarang..

Masa tukar susu lain tu dia ada masalah sembelit jugak ke?

1y ago

Mse tukar susu lain tu dia tak berak 3 4 hari jgk, tpi perut tk keras dia pun tk meragam. Lpstu tukr lgi, berak cair sngt pulak. Lpstu mnum dutch baby balik ok dahh. Skrg ni jdi sembelit balik. Smlm berak ada darah skitt maybe taik keras sgt.