Dutch baby sembelit & tolak susu.Tukar ke dupro, dy mnum tp sembelit 3 hari xberak(smpai hrini)

Dutch baby mmg mnum dri lahir smpai 3-4bln tp dh tolak susu xnk mnum & najis keras. Bru try dupro 3 hri dy xberak smpai harini.. perlu tukar susu ke.. ? Kena bawa ke klinik ke tnggu dy berak je dlu. (Baby jenis kolik)#firstmom

3 Balas

colic 0-3 bulan je. lepas dari tu ada punca lain kalau kembung/nangis. normal susu fm tak berak 3 hari tp kalau nk berak tu meneran sambil nangis/tahi keras maksudnya sembelit. tukar susu lain.

sis cuba similac sis , sbb sy cuba similac utk bg baby membuang, sblmni minum dutch baby, bila dah ok , sy guna ducth baby. sy buat ni masa usia dia 2 bln.

boleh try anmumlac atau nan pro juga sis..dua susu ni ada prebiotic sesuai untuk sembelit