Takda simptom hamil

Salam, nak tanya saya bunting pelamin. Period lambat 3 hari then lepas check alhamdulilah positive. Sebelum tu n mnggu tu badan lesu, cepat mengntuk n perut sllu rse cramp. Sekrang baru 6w 5day, nak sangat sangat check tpi nak pegi scan klinik takut still belum nampak. Skrng sye xrse apa2 simptom loya ke, mabuk,pening ,lesu, mabuk tu semua. Saya risau.

12 Balas

Normal je kalau takda simptom2 tu semua. Bukan semua org pregnant akan mual2. Ada je yg takde mual/loya/muntah smpai bersalin. Dalam drama je asal pregnant mesti mual muntah. Kalau xnak gi scan lg, perhati kan kot ada spotting ke bleeding. Kalau ada nak xnak kena cepat2 gi check ye.

2y ago

terima kasih share

Ada je org pregnant takde alahan awak. Saya skrg dah 15w pun masih tak boleh bau husband🤣 masih wekk wekk hahaha! Jangan diminta tau. Saya checkup pun, berat selalu drop 1-2kg😂 taktahu bila nak habis alahan ni. 8w nnti awk dah boleh scan, sy 8w dah nampak kantung dah hehe

Normal sis, ada org lambat alahan muntah kadang masuk tri 3 dah nak bersalin baru dtg alahan loya mabuk tu. Hehe tggu lagi 2 mggu sis pergi scan ye inshaAllah boleh nampak dah baby dgn heartbeat dia. Moga dimudahkan urusan ye sis🤲🏻❤️

2y ago

Aminn,terima kasih banyak awak

Saya pun mula2 takda. Dok tertanya2 last2 masuk 5w baru start sampai rasa mcm aaaa tak sanggup dah. Tak lalu makan pape pun kene paksa makan sikit every 1-2 hour cemtu. Biskut ke apa ke nak bg tak melugai sgt. Jgn seruuuu sis 😅

Ada atau takde mabuk tu normal je. Doa la supaya takde 😂 penat nnt kalau mabuk. Asalkan takde spotting/bleeding. 8w nnt dah boleh pergi scan kat klinik yee untuk check

2y ago

terima kasihh awak

saya pun mula2 takde alahan lagi. pastu pelik nape takde alahan mcm org lain. sudahnya masuk week 7-8 cmtu baru start alahan 😂 terseksa jugak laaa hehe

Normal sis. As long awak confirmkan kt klinik sebaiknya yg awak pregnant. Moga dipermudahkan urusan bersalin nanti

Normal je kadang2 xde simptom hamil. Simptom hamil saya start pon masa 8 weeks .

jgn di seru alahan tuu awak😅nt tk terdaya nk hadap

2y ago

Betul seksanya sampai lembik badan😩

normal..org kalau bole xnk ade alahan,yang awak nak ada pulak..ape la