mabuk kali kedua

Pregnant yg kedua.. Masuk bulan kedua sye alami mabuk agak teruk smpai bulan ke5.. Lps tu dah ok xde mabuk n alahan.. Ni dah masuk bulan ke 8, start semula mabuk.. Xselera nk mkn, kalau pksa jgk mst muntah n lemah sgt bdn.. Risau pulak baby xckup zat.. Ade ke mommy2 kt sni mcm sye? Boleh suggest mknn tmbahan yg boleh hilangkan mabuk n lesu bdn ni utk bulan2 terakhit sblm bersalin ni😩😩

2 Balas

sama mcm sy dulu sis , no worries as long awk amek vitamin yg doc provide In Shaa Allah , sy smpai hari nak bersalin muntah2 lg , baby keluar 3.09kg , now da 5 bln da baby , sihat Alhamdulillah , sy doakan segala urusan sis dipermudahkan ya , faham sgt mcm mana rasanya mabuk kali ke 2 ngn perut bsr nye tu☺

4y ago

Alhamdulillah,dah besalin 13/9 aritu..ni dah lepas pantang,baby keluar 3.2kg.. 😉

same laaa sis.. sye ank sulong semoga diberikan kekuatan untk kite semoga allah mmpermudahkan segala yg rncng

4y ago

Aminn.. Sye dah selamat bsalin,baby pon sihat.. Smoge dipermudahkan urusan sis jgk ye.😉