Berpantang

Salam.. nak tanya. Saya bersalin normal. Luka jahitan dah sembuh. Boleh ke saya makan mknn berkicap/telur/ dan makanan2 lain yg mnyebabkan gatal pd luka.?

1 Balas

Kalau awak takde alergik makanan tersebut, boleh makan macam biasa.

8mo ago

Yup kena try&error. Tapi sebelum ni, awak memang gatal2 ke kalau makan makanan tersebut? Kalau tak maksudnya awak takde alergik. Macam saya memang takde sejarah alergik dan takde makanan yang buat saya berangin. Jadi saya makan macam biasa. 😊