Next Step?

Salam, nak tanya.. saya baru lepas keguguran bulan oktober 2023 ari tue.. n then last period bulan lepas 21 hb februari 2024.. nie dh lewat 4 ari so try test kenapa lewat.. sekali betul ke? . And tengah buntu next nk buat apa sebab baru gugur.. jd terlampau risaau plak.. tkut kejadian berulang kembali.. klo dkt sini boleh bantu sagt2 memerlukan..

Next Step?
9 Balas

Saya pun baru gugur bulan oct 2023. Saya buat d&c (cuci rahim) and kalau ikut saranan doktor jarakkan kehamilan dalam 6 bulan. Tapi sekarang pun saya dah pregnant semula. Sekarang baru pregnant 6w In shaa allah masuk 8w nanti baru nak gi scan. Fikir yang baik2 ya sis. In shaa allah moga allah pelihara dan panjangkan rezeki kalini.

6mo ago

Saya last period 6/2. Masa minggu pertama saya puasa sbb alahan belum ada. Masuk minggu kedua dah start alahan saya tak puasa sebab mual, sakit kepala, setiap pagi muntah. Tapi ni nak masuk 7w ni alahan macam kurang sikit so minggu ni In shaa allah saya nak cuba puasa semula.

saya pun baru je gugur tahun lepas. tapi skrg da 11w. cuma kalini saya mmg betul betul tak angkat berat lansung. and banyak baring je. masuk bulan ke 3 baru saya aktif sikit demi sikit. 2 bulan pertama banyakkan rest je. jangan skip folic acid

6mo ago

oowh tk masak ya..

Sy keguguran November 2023 last period 24/2 sblum lewat period Sy dh test alhamdulillah naik Dua line .. mcm prenatal vitamins minum byk susu Dan rehat secukupnya sis in Sha Allah semoga semua baik² ..

6mo ago

oowh prenantal vitamins ya.. sis dh buat buku ke? susu apa sesuai sis minum ya?

uwih... cepatnya UPT boleh detect, saya last period 22 feb, sis awal sehari... tp sampai Harini UPT saya masih garis 1... smg bulan ni ad rezeki zuriat 🥰🤗🤲🤲

6mo ago

Tq sis doa🥰🤗

Sya ada sejarah keguguran dulu yg skrg 5weeks ritu dah buka buku skrg dah 9weeks harap yg ni baik2 ja , InsyaAllah , Aamiin 🤲🤲

6mo ago

Saya call ja utk mntak tnya bila kosong n dia ckap nak bg masa 10weeks , saya cakap x bole hospital sblm ni suruh buka awai dari 10weeks jadi dia bagi tarikh awai terus dekat saya kiranya potong Q la 😅

sis saya gugur bulan 12 skrg tgh prrgnant semula ..saya terus pergi klinik scan dan minta ubat duphaston untuk kuat rahim

6mo ago

saya pergi swasta dulu sbb belum bukak buku pink

sama la . sy dh 3x gugur skrg pregnant lg .. mmg x boleh buang negative thinking . tp pikir kalau ada rezeki , ada la ..

6mo ago

Sma..sy cuba xnk ggle sgt n bkk zikir elak ggr..tp tula asal rsa basah sikit mula la nk g tndas tgk ada bleeding ke tak…trauma nya

klu ada sejarah keguguran xperlu tggu sis..doc pesan if dah tau 2line terus buka buku pink je

Kalau ada sejarah kguguran elok buka buku awal

6mo ago

oowh yke.. klo dlm apps nie die ckap 4 weeks.. so kbe cll kk jgk eh.. tue lah jd risau dh nak raya kan..tkut lasak2 g jln2 makan2 alllahu.. nssb vpt detect