Positive

Bulan 4 period delay 4 hari. Buat test urine, negative. Bulan ni dah lewat 3 hari, pagi tadi check alhamdulillah positif. Nak tanya, apa next step lepas ni? Bila start kena jumpa doktor?

Positive
1 Balas

.start kira minggu pregnancy dari hari pertama last period.. .kalau dah lebih 7/8week, boleh pergi KK untuk bukak buku pink.. .nanti nurse akan assist checkup semua and Doc akan buat scanning untuk check kandungan.. .or kalau tak nak bukak buku pink, boleh pergi jee mana2 klinik swasta untuk scan baby..