Pregnancy Test

Hi nak tanya, saya dah 2 weeks missed period. Then buat upt, result double line. Next step macam mana ya? Perlu ke check kat klinik untuk pastikan saya betul2 pregnant? Btw this is my first pregnancy, so taktau next step nak buat apa😅

Pregnancy Test
1 Balas

saya second pregnancy sekarang after keguguran bulan February lepas . saya macam sis gak 🤣 tak tau nak buat apa hahahaha . mujur ada kakak, dia yang bawak gi klinik 🤣 sis kira dari hari first day last period . dah berapa week ? kalau 6 @ 7 week ke atas, dah boleh gi scan untuk confirmkan pregnancy dan scan perut 🤗 masa scan perut tu, bladder kena penuh . senang nak nampak kantung 🤗 macam saya , second pregnancy ni saya tggu 8w baru gi scan . alhamdulillah dah nampak jantung 🤗 tapi usia dia kalau ikut saiz dia time tu baru 7w1d . nanti tanya doktor ya anggaran saiz masa scan tu berapa week 🤗

2y ago

yup, dah boleh scan . kalau period tak teratur make sure inform doktor ya 🤗