Period selepas 2 minggu missed period

Salam... Nak tanya.. Saya 1st day last period adalah 23July'21, tarikh period sepatutnya adalah 19Aug'21. Selepas 4 hari missed period, cek UPT positif.. Selepas 7 hari missed period pun UPT positif... Normal kah tiba2 pada 12 hari selepas missed period, darah haid keluar.. Hari ni hari ke-3 saya period, saje cek sekali lagi UPT, masih +ve.. Saya pregnant atau tak sebenarnya? Masa 1st day period, sy jumpa doktor, scan hanya nampak rahim sedang menebal dan dok bagi IBERET... ada sape2 ada pengalaman mcm sy x?

1 Balas

Wassalam, tak pernah. Cek sendiri tu double line sama terang atau faint line? Cek UPT klinik positif ke negatif? Mesti dapat tahu result. Keluar darah yg mcm mana? Saya pernah scan rahim menebal tanda nak period doktor saya kata dan dia tak nampak bakal janin. Lain kali sis tunggu sebulan lewat period. If pregnancy berjaya utk single pregnancy akan dpt double line sama terang. Kemudian baru ke klinik untuk pengesahan kehamilan.