Pemakanan Anak

Salam.. nak tanya pada mummies. Is it normal kalau anak dah 2 tahun , selera nak makan tu kurang. Itupun ada hari dia, ada hari dia selera nk makan, ada hari tknk mkn langsung. Hanya nak biskut, roti, yoghurt, vitagen, and susu dia je. Is there any tips on how to bagi anak selera makan? #firstmom #pleasehelp

4 Balas

Sme dgn ank sy.. Ada la masa2 dia x nk mkn..haritu ada mommy suggest buat waffle, sy buat.. Eh mkn la jugak.. Sbb dia suka crunchy.. Ayam goreng crunchy, ank sy pun suka roti.. Buat roti bakar gurlic cicah mushroom sup..roti telur.. Ank sy bihun semua x mauu.. Nasi tu kdg buat bubur..kdg bt bentuk bulat2.. ptg2 bg pergi riadah kena kan matahari, vit D.. Susu klo bg berlebihan mmg dia x nk mkn dh sbb kenyang susu..

Normal. Bila anak dah biasa makanan ringan, memang dia akan lebih prefer yang tu sebab sedap kan.. berbanding makan nasi/heavy meal. Tips tu takde tapi sis boleh cuba cari supplement yang ada lysine contohnya brand appeton.

normal sis ank sy pun mcm tu sehari sekali je mkn nasi tu pun kdng 2@3 senduk je yg pnting dia msih kuat menyusu ok la

asalkan dia nak mkan..