Hamil 5 bulan tapi asyik sakit pinggang

Salam nak tanya , normal ke sekarang hamil 5 bulan asyik sakit pinggang je , semasa nk baring pun sakit . Rasa sakit tu sampai ke punggung . Hmm , ada sapa2 skit macam sy ke ?

9 Balas

Sama sis. Saya dari 5 bulan, skrg dah 6 bulan pun on off sakit. Sakit betul pinggang area bawah tu. Nak ubah position tidur pun sampai kena pegang husband. Husband selalu tolong buat exercise buat stretching camtu. So biasa tk sampai 24 jam la sakitnya. Cuba sis tgk dkt youtube exercise utk preggy mom.

10mo ago

Okay , trima kasih sis ❤️

Kita samaaa sis! Normal doc cakap. Masa 5 bulan sy kerap rasa skit pinggang, kalau duduk lama nak bangun ya rabbi sakit smpai ke punggung rasa nak tercabut. Da masuk 6 bln ni kurang skit. Kdg2 je rasa. Kena byk berjalan dlm rmh. Tak blh berdiri lama, dan jgn berdiri sebelah kaki je.

10mo ago

Oh yeke , trima ksih sis . Risau jgk sbnarnya , ingt sy sorang je y rasa mcam ni . Huhu

sy sedang mengalaminya skg .. mmg sakit .. nak alihkan badan pon dia punya sakit .. aduhai, mungkin sbb ptambahan berat baby yg badan kita tampung .. tu yg jd mcm tu

sya pun mcm tu hri ..masuk 5 bulan stngh auto skit hilang sndri…nikmati sja org bilang🤭🤭mmg penyakit ibu2 hamil kata nenek saya🤣

Normal la tu saya 5 month plus pun mcm tu. Pinggang sakit celah kangkang sakit betis sakit. Lagi2 kalau bnyak jalan

sama la kita wakkk. saya pun masuk 5 bulan sakit pinggang sampai punggung. seksa. nak solat pun seksa

Normal. Cuba google exercise during pregnancy. And cara stretch utk kurangkan rasa sakit pinggang tu

Mcm awal sgt sis sakit pinggang.. ade bt keje berat ke? Kalau xde better g klinik

10mo ago

Owh take care sis.. jgn angkat berat2 sgt ye..

Sama.. saya pun mcm tu jugak