PAKAI BENGKUNG

Salam nak tanya, mommy2 czer start pakai bengkung hari keberapa ye?

8 Balas

mcm sy selepas seminggu. tu pun lepas urut buang bisa ..biasa pakai sbb nak merapatkan kembali tulang pelvis kita yg merenggang semasa hamil..bukan sbb tuk kurus..kekdg org slh faham.😅dr sblm2 ni sy pnh bc post2 pnh ajukan soalan mcmni .rmai kecam org pakai bengkung ingt nk kurus..tp jika dorang tw fungsi utama dia nak bg tulang kita tu rapat kembali.. msti dorang pun nk pkai juga nnti

18h ago

Orang tanya pun nak kecam ek?🤣😂

blik dri hsptl blh je terus pakai bengkung tu..tapi bengkung tu perlu la bengkung yg jenis tali kasut tu..sbb blh ejas2 so DRI bawah tu pakai ketat n sampai DKT tempt czer tu longgar KN dan lepas dari tmpt czer ketat KN skit...jgn risau Klau pakai dgn betul insyaallah tmpt czer xkn apa2..tapi jgn lupa berurut plk..czer blik dari hsptl tu blh je terus berurut...semoga bermanfaat

18h ago

Alhamdulillah. Terbaik. Berurut dah tp bengkung belum lagi. Tunggu 6 minggu baru pakai kot haha

saya dah 2 kali czer, tak pernah lagi pakai bengkung. kalau nak badan cantik mcam dulu please jaga makan dan rajin bersenam. portion suku2 separuh , 3x sehari.. insyaallah badan terjaga. bukan dalam pantang je ye jaga makan.

2d ago

Sometimes taknak pun badan cantik. Nak get body support je

seminggu lepas csec rasanya saya start pakai, tapi longgar2 je area luka tu. just untuk hold perut supaya rasa kemas especially bila kita bergerak.

saya pakai seminggu selepas czer. pakai pun tak ketat dan atas jarak 4 jari dari luka. pakai untuk tampung perut je bagi kurang pressure

Nak pakai untuk apa? Kalau to get body support boleh pakai jenis yang macam belt tu.

sye xpakai sbb trase sakit kt tmpt czer walaupun dh pkai paling longgar.