Baby gerak

Salam nak tanya macam mana yee rasa baby gerak. Saya baru masuk 20 weeks. Anak first tak tahu rasa macam manaa😂😂

6 Balas

Wslm.. xlama dah tu sis.. nnti sis rase sendiri.. sy mase 20w jgk rasenye first dia tendang kuat.. sbelom ni sy xperasan kot.. tp dia xselalu la rase sbb baby kecik lg.. tp mkin lama mkin kuat nnti.. dia mkin besar.. tulang makin keras.. nk cube nasib waktu mlm baring berehat mase tu ank active.. dia rase mcm ade org tolak kat dalam..

2y ago

ha ah.. ketulan tu anak la.. sy aritu baring tp terlentur badan ke belakang lebih.. nmpk timbul.. baru tahu oo anak la ni.. ha ah.. rase tolak2 tu yela tu

Waalaikumussalam. Macam saya 21weeks baru dapat rasa baby gerak tapi cuma rasa mcm geli geli berdenyut je dkt bawah perut. Paling ketara bila baring telentang atau baring kiri atau kanan. Cuba tepuk tepuk manja mcm tu, kalau rasa ada benda denyut/gerak respon tepukan manja tu, maknanya gerakan baby la tu. 🥰🥰

Nanti sis akan rasa macam ada gerakan halus je. Orang kata anak pertama lambat sikit rasa. Apa pun lain orang lain pengalamannya 😉

Awl2 rasa mcm cuit2 gitu saja. Lama2 jd kerap. Ada yg rasa awal, ada yg rasa lewat. Bergantung pd bdn ibu

saya start rasa baby bergerak masa 21w. masatu tengah duduk2 lps kemas rumah. then rasa dia kick.

Saya tgh pregnant anak first jgak, lmbat dapt rasa gerak, rasa dia mcm bubble tiba2