Gerakan Baby

Hi nak tanya. saya dah 20 weeks tapi tak rasa baby gerak. first pregnancy. ada ibu ibu macam saya?

7 Balas

Saya pun 20w macam tak sure baby gerak ke tak. Tapi bila scan masa 22w doc check OK. posisi uri anterior not low Rupanya. Maksudnya uri duduk bhgian depan rahim. Tu yg saya xdpt rasa baby gerak. Tapi seeloknya klu tak yakin jumpa Dr segera❤️

2y ago

thankyou sis❤️

Sy 21w baru rasa.. Skrng 22w lg aktif kalo sy xmkn.. Baby mcm bgtau suh mkn je 😅

sy pon blm gerak.. tp bru 4hari lps jmp doktor dia kp bby sy oky.. mkin blm nk gerak lg

2y ago

i see. maybe saya pun sama

Cuba minum air sejuk sis,pastu baring miring hadap kiri. nnti baby aktiv gerak2 tu

2y ago

ya sis,

Samala 22 weeks baru rasa dia kick kick. Akak saya ckp lemak sy tebal 🥲

2y ago

baby gerak rasa macam bubble bubble ya?

Kalau tak confident, baik pergi check cepat cepat

sy pon dh 20w… x rasa baby gerak lg…