Selera makan anak

Salam, nak tanya, macam mana ye utk naikkn selera makan anak yg berumur 1 thn 3bln? Sejak kena rota virus 2mggu lepas selera makan terus drop, nasi xnak, pasta xnak. Help me ?

1 Balas

Cuba suh anak pilih apa yg nk dimakan sis. I mean like maybe badan masih x sedap tue act like that. Jd cuba letak semua jenis makanan yg available depan dia n let the kid choose. Lg 1, letak dlm kuantiti sedikit dan cuma tambah bila dia habiskan.

5y ago

Oh okay sis, nnt sy cuba, thanks a lot 🌸