Perancang Depo

Salam. Hi. Nak tanya klau ambik perancang depo normal ke klau slalu bleeding? I'm kinda worry because bleeding 2 months already. Tq sudi jawab ?

8 Balas

U amik start lpas bersalin ke? Sbb sy amik pas brsalin(dlm pantang).. bulan pertama period xhenti..then pastu cm biasa...tp wktu sblm ccuk nurse pna gtau..depo kdg ad org yg sntiasa period je..ad yg ok on time..tgk org

Refer doc balik. Mybe that one tak ssuai dgn u

5y ago

Kalau awak rase mmg xssuai, better stop k.. Gune kaedah lain

Jika tk sesuai tk ok sis rasa pergi jmpa nurse

5y ago

Dah bgtahu nurse. Nurse ckp side effect. Sblm ni tak pernah plak mcmni

Dan sis tk tukar?

X ngam mungkin..

camne tu depo

psg mse bila sis . mse brsalin ke atau pon lps 3bln brsalin ?

Wslm..sy dlu pon mcm tu jgk..ambik depo utk 3bln..lps tu keluar drh xbhenti2..pegi kk, doktor ckp normal and dia bg ubat hentikan drh..ambik masa jgk utk drh berhenti..lps tu terus stop ambik depo..4bln kemudian..lekat lg..alhamdulillah..skrg da 3bln..in shaa Allah