Hai momy² semua nak tnya klau cucuk depo memang akan sakit kepala ke?

Perancang depo

10 Balas

Xsemua tpi ade...ade sesetengah org yg xsesuai dgn salah 1 perncng akan alami prkara ni. Klau seandainya sakit kpla berterusan tiap kali cucuk n smpai boleh gnggu aktiviti harian mngkin xsesuai la tu. Nnti next check up baby/ibu utk prncng bleh bgtau nurse blek atau klau rsa mcm xslesa sgt² pgi je kk tmpt cek ibu anak tu blek bgtau msalah ni dkt nurse. Mngkin nurse akan rujuk dgn dktr utk tukar perncng lain ke mcm mna.

Dia ikut atas badan awak sis , mcm saya depo sakit kepala kerap juga + period datang non stop 2 bulan. Lepas tu saya tukar ke pil , period teratur tapi migraine terus , hari hari terpaksa telan panadol , tak tahan 😵‍💫. Sekarang stop dua dua , rancang sendiri , tak boleh buat apa dah , misi kk pun suggest takyah makan kalau sakit kepala sngt 😅

sis saya mengalaminya saya sakit kepala kerap juga, dan saya tak period lebih kurang 6 bulan, berat bdn naik mendadak mungkin punca juga saya sakit kepala, lepas tu tak cucuk dah terus stop saya pakai iucd terus

sy 3tahun cucuk depo tk sakit kepala cuma tk dth period je..sy baru berhenti cucuk bulan 9thun lpas skg sy tngh berpantang sbb keguguran

3mo ago

I jumpa pakar smlm klau cucuk lebih 2year ad kesan sampingan ,jdi die suruh pasang implan ini doc dkt hospital sgbuloh yg ckp ,pakar sakit PUAN Dgn ibu mgndung

sakit kepala dan period sntiasa dtg sikit² tp ada setiap hari..dah 1 hal nak kira masa bersih, masa istihadah smua

Ya. Masa awl2 pengambilan. One of the side effects

Saya cucuk depo xd pulak sakit kpla atau apa ….

Memang akan ada sakit kepala tapi bukan selalu

saya amik depo darah kluar bnyak

2mo ago

ya sis sya takut 🥹🥹🥹 dlm masa yg sama takut lekat juga rancang sndiri 😌