Pil Perancang Noriday

Hai mommies . Nak tanya ni , sbelum ni sya ambik depo tapi dh tukar ambik pil perancang . Aman tak ye ambik pil perancang klau diri belum ready rsanya nk mengandung ? Setakat ni sya tkda skip nak mkan pil , sllu sya ingtkn dri ambik pil . #bantujawab #firstmom

1 Balas

tak pasti nak ckp aman ke tak, sbb kadang kita da rancang elok, tapi kalau kata Allah mmg bagi rezeki awal, tak bole buat apa juga la. tapi mcm saya so far okay lagi sis. kalau kata awak period ,lagi senang tau waktu subur tuh so elak bsama n kalau risau, bole buat double protection .