baby 1 bulan

Salam.. Nak tanya, baby saya baru sebulan.. Susu cmpur bf dan formula.. Sejak masok sebulan 2 hari sekali baru berak.. Sekali berak byk sgt. Ni dh msok 4hari tak berak.. Tp perut dia lembut tak keras atau kembung,kencing byk,kentut kerap.. Normal ke??

8 Balas

anak sy pun sebulan , campur bf n formula.. sama mcm situasi sis, pernah hari ke 4 tak berak..n perut anak pun lembut tak keras , kencing pun bnyk n kentut pun kerap.. esoknya sy jumpa doktor pakar, doktor inform as long bila anak berak najisnya okay n banyak, takda masalah..

3y ago

anak sya susu badan saja masuk 1bulan tak berak 4hari tak berak .. kencing banyak pula.. last berak najis kuning2x cair .. dok kata normal .. tengok komen2x pula ada juga ibu2 mengadu anak tak berak 4hari mcm tu .