Baby tak berak 1 hari

Baby harini genap 1 bulan tiba2 1 hari tak berak normal ke ? Bby mnum cmpur susu badan + susu fm .. sebelum ni bby berak ok je najis tak keras cuma lembut ..baby tak meragam apa smua pun perut bby ok tak kembung tp normal ke tak berak sehari ? 🥺#seriusnanya #firstbaby

2 Balas

Situasi kita sama sis. Risau dah nak masuk 2 hari tak berak. Sebelum ni ok je ..memang baby selepas masuk 1 bulan, berak jarang² erk? minum campur (susu badan + susu fm)

12mo ago

baby sy skrg dh 5bulan sis .. dlu msa jd mcm ni bby normal dktr kata selagi takde meragam ..klau 3hari tak berak better prgi hosp tp kna perhati if bby ada kentut ok..cuma tak normal utk bby mix susu tak berak lebih dari 3hari

normal...asalkan kentut ada,perutnya lembut dan menyusu ok..boleh observe dulu..kalo 5 6 hari xberak perut besar xkentut tu merisaukan

1y ago

syukur alhamdulillah mlm td tngh mlm bby berak..risau tgok bby dkat nak 2 hari tak berak kalau tgh mlm td tak berak bmkna 2 hari ..🥺