darah ketika makan pil perancang.

Salam. Nak mintak pencerahan sikit la. Saya sekarang tengah makan pil perancang. Pil 21 hari so makan 3 minggu break seminggu. Time seminggu tu saya akan keluar darah 3 hari. Nak tau la darah tu kira haid ke bukan? Sebab sebelum ni saya baca online, saranan yg diberikan tgk darah tu macam haid ke tak. Kalau bukan x kira haid(boleh solat, puasa etc) tapi tadi nampak satu post baru. Macam haid pulak kalau dari segi pemahaman saya. Jadi saya pun confuse. Ada yang pernah dapat penerangan dari orang yang boleh dipercayai tak? Kalau ada share ye

1 Balas

Setahu sy, makan pil perancang mmg akan keluar darah haid masa rest seminggu.

5y ago

Memang kira haid ye tu