Nifas atau Haid

Saya new mom.baby nak masuk 2 bulan pada hujung bulan 3 ni.saya baru je ambil pil perancang selama seminggu. Sebelum ambil pil perancang,darah nifas saya telah berhenti selama 5 hari. Selepas saya consume pil perancang selama 5 hari,tiba² darah keluar semula. Macam mana saya nak tahu itu haid atau nifas?sebab mengikut bacaan saya,jika menyusu badan,kita tak akan datang bulan. #firstmom #ingintahu

1 Balas

darah nifas keluar antara 40 ke 60 hari kalau dh lebih 60hari tu bukan lah nifas lagi. kira period. x semua org yg menyusu anak xkn period. ikut hormon bdn masing2.

1y ago

kalau belum ckup 60hari, kira nifas sbb nifas kena stop 15hari berturut bru kira period.