Mengandung jarak dekat

Salam nak bertanya anak first baru berumur 2 months 21 days. If mengandung lagi apa nak buat ya? Saya bersalin normal perlu ke gugurkan? Saya buntu.

9 Balas

klu ada masalah kesihatan yg kronik better refer pada pakar/perawat. Doktor or Nurse Or Gyne jgn buat keputusan melulu. Kita mampu merancang Allah yg menentukan segalanya. Jangan simply2 nk gugurkn kandungan, lebih2 lagi dgn cara illegal. Mudarat pada diri & pada janin. Janin tak gugur dpt cacat pulak nnt.

Sis rujuk doctor sis. Insyaallah dorg bantu. sy rasa kalau sis bersalin normal, dorg x kan simply suruh gugurkan. sy fhm sis mungkin serabut sbb baby baru je nk masuk 3 bulan. after this, sis terus ambil perancang bila dh ready bersama suami. insyaallah doa byk2. rezeki allah bg. ada hikmah disebalik nya.

3y ago

ambik Depo ke? klau ambik Depo maybe masalah hormon. saya pun sebulan lepas ambik Depo kluar spotting dlm seminggu lebih,jd sy anggap tu period saja la..

rezeki tu sis mcm sy jgk ni utk ank 1 Dan ank 2 lhir thun yg sm 2011 awl Dan 2011 akhir, gaps 9 tahun utk ank no 3 lhir 3/2020 tup2 sy prgnt balik skrg ni insyaallah bln 8/2021 bersalin

cepatnya Sis mengandung baby no 2,apapun tahniah Sis dan better sis terima rezeki,janganlah gugurkan bayi yg tidak bersalah ini.Sis perlu tabah dan berfikiran positif demi anak.

Kenapa nak gugurkn ?? Takperlu simpan je kesian baby la . Saya pun megndung lg baby dah 9buln .

knpe nak gugurkan ?? klau momy xde masalah should be ok . apa2 mintak nasihat dok yaa

Maaf sy tanya,betulkah Puan sudah mengandung balik?

3y ago

sy pun x pasti Sis,better sis refer doc ataupun check balik upt

rezeki sis

4jan2021

3y ago

saya cakap nak gugurkan sbb takut org sekeliling cakap saya ni baru bersalin dah mengandung balik. saya takut saya tak kuat nak hadap apa orang cakap. tapi bila difikirkan balik ank pertama ni 2 tahun kami menunggu. kalau pregnant jarak dekat mcm ni mungkin allah nk bagi rezeki