mengandung jarak dekat

Mcm mana nak handle kelahiran anak umur jarak dekat2..tak sampai 2 tahun ..sy dh mengandung lagi..ada apa2 jalan penyelesaian tak?

10 Balas

sama mcm saya sis anak baru 4 bulan sy dh pregnant beza dorang setahun 2 bulan je alhamdulillah yg ke 2 dh sebulan kakak baru setahun 3 bulan. pengalaman saya mmg sgt2 mencabar apa yg pnting kena ada kesabaran yg tinggi mmg tdk di nafikan sgt2 lah susah dgn kakak yg baru nak lasak adik pula msih kecil tp alhamdulillah yg adik ni dia mcm faham je dia jenis yg tak meragam lps susu tidur trs lps mndi tdr malam pun tak brjaga bangun bila nak susu je.apa2 pun sis perlukan siap kan diri kena kuat mental kadang boleh buat kita stress hehe just enjoy that moment

Anak 1st sy skrg 8bulan sy pregnat second dh masuk 4 bulan . Heheheh tp nurse x bising pon sbb 2 mggu lepas berslin rahim sy dan cantikk kempit balik . Pastu jahitan bawah dh kering cantik masq dlm pantang lg x smpai 2 mggu pantang masa tu . Alhamdulillah atas diri memasing jugak awak . Ade org yg ade gdm ke berisiko sikit kot . Sy mmg xde gdm berslin normal sume cuma bby 1st ritu kluar prem 35week . Tp okay la nurse doc smua x bisisng dorg gelak kan je .

u have to be mentally prepared.kalau u working mom ada maid or pengasuh maybe ok je rasanye.zmn skrg ni sy tgk ibu2 bkerja relax je ank ramai n rapat2 sbb antar pengasuh or ada maid.tp kalau u 24/7 fulltime mom pndai2 la adjust bila nk mkn,mndi apa semua tu.dgn ank kecik lg....realitinye sgt2 susah.nak tak nak kena hadap apa jua cabaran yg akn mndtg.suami kena bantu byk prkara.

Anak sya baru umur 11 bulan lebih. Skrg saya dah delay 8 hari period.. mengandung la ni. Lalui je lah😅

Sy try up status sis ye..........hrp jika ada yg mengalami situasi yg sm blh share pnglmn dgn sis

rezeki tu sis. sy pun x smpi 2 thn dh mgndung.. better dri kesihatan kita juga tu..

Rezeki la tu , baby sy dah 10bulan saya mengandung dah 4bulan lebih

Sma.. Sy pn.. Ank sulong bru 1thun 3bln..now sy dh ngndung 6mggu

sama pun sama tgah alami

Up