susah nak membuang

Salam mumy2 semua ...sya nak tanya?sya jenis yg susah utk membuang air besar kdg2 smpai 3hari bru membuang itupn sya paksakan ja...yg sya bimbangkan bila sya tgh meneran masa membuang sya rasa mcm ada sesuatu yg nak kluar dri kemaluan sya? maaf soalan x brapa sesuai cma nak kepastian manathu ada pngalamn mcm sya...skrg sya dh 13week...kdg2 sya tkut nak meneran kuat sgt sbb tkut janin terkeluar..minta pendapat kat mumy2 adakah ia normal??

1 Balas

Normal sis sembelit. Banyakkan minum air, makan buah dan sayur. In shaa Allah takde ape pun sis. Yg merisaukan bila kena buasir sbb sembelit.

4y ago

Sama2 😊