Tip Membuang Msa Pregnant.

Assalamualaikum Tumpang Tnya Ibu². Selain Buah Untuk Bagi Lawas. Ubat Membuang Apa Yg Ok Untuk Ibu Mengandung.. Sya Jnis Susah Membuang.. Mkn Buah Tak Jalan. Makan Ubat Baru Jalan. Sya Dah Cuba Pati Oren Sanquick Tak Jalan Jugak. Msa Tak Pregnant Sya Mkn Ubat. Tpi Dah Pregnant Sya Stop, Sya Cuba Buah², Tapi Tak Boleh Jgak. Dlam Masa Pregnant Ni Sya Ada Ambil Jgak Seminggu 2 Kali. Tkut Effect Baby.. Satu Lagi Memulas Tu Memang Lain Macam Bila Mkn Ubat. Ibu2 Tolong Suggest Apa Yg Bagus

27 Balas

Saya pun sama dari bujang mmg susah mmbuang. Walhal air mineral tu shari 3 liter sy amik.. Buah pisang ke buah betik kalau mkn mmg tak jalan. Lepas tu sy amal kn minum air teh daun senna bila dah susah nk mmbuang. Tp bila pregnant, tak boleh ambil.. Sy pun jadi buntu nak amik ape 😥

Masalah sy sama mcm sis, sembelit mkn nuah byk2 pon xjln 😅... tp sy xmkn ubat sbb takut effect baby, so mulalh bercinta dgn air suam dan sy amalkn olive oil affiyat tu Alhamdullilah setiap pagi membuang tp lain org lain cara gak

Sy pun alami masalah yg sama sis. Tp sy perasan kalau sy byk makan sayur dan buah, jadi senang nak membuang. Terutamanya bila makan sayur. Sis kena bykkan makan sayur insyaAllah senang sikit nak membuang tu

Cuba bgtau doc masa next appt. Adik ipar sy bermasalah mcm awak, doc beri dia ubat nama lactul kot klu tak silap.. Untuk lembutkan najis dan lancarkan pembuangan. Tp apa2 tanya kat doc dulu ye..

Sma sy sis...dri bujang smpai da kawen..da preggy ttap susah membuang..mkn buah,.minum sunquick pn xjln..nt ada apointment dgn doc bru nk bgtaw..terseksa rasanya bila xmembuang...

sy minum je susu..tk kire teh susu ke..kopi susu ke..asalkn yg ad susu..susu tepung ke...susu hl ke...nti msti die nk mmbuang...try la...mne tau ok...tp lain org lain jgak kan..

Sy minum MKDI sis. Memula taknak amal sbb mcm 'iyeke ni'. Sekali bila dah try, rasa rugi tak amal awal2. Lawas je kalau nak membuang. Takde sembelit2 dah 😅. Hehe

Saya pun susah membuang.. so sy mmg kerap minum susu and mkn buah especially pear ngn buah orange sunkist tu... xtaula kan but agak membantu..

Sy pun susah nk buang air besar... Td masa sy buang air besar ade setitik darah keluar... Sy risau laa.... Sy hrap takda yg serius

Sy minum air lemon + stevia dlm 3 titik.. alhamdulillah dulu sy sllu sembelit smpai buasir sikit.. so far senang nk membuang