air gula ?

salam mummy2 gojes semua ? korg start minum air gula brape week ye?

36 Balas

Nurse akan bgtau bila kena minum air gula. Depends pada tahap kesihatan kita dan kandungan. Ada yg berubah2 contohnya x perlu minum tp tiba2 kena minum sbb berat naik mendadak. So kena buat MGTT tu. Ada yg kena 1x, ada yg 2x. Tengok ats risiko kita sepanjang pregnant. Semua org tak sama. Mcm sy sendiri, buka buku masa 9w. 12w dah kena minum sbb risiko ats faktor umur dan sejarah family. Nanti waktu 7bulan kena repeat lg. Ada org takde masalah, so sekali je kena minum. So apa2 sis tanya nurse. Jgn tengok org sekeliling. Sbb semua mommies tak sama.