PUASA ATAU TIDAK?

Salam, hi mummy semua ? tumpang tanya, macam saya yang baru saje pregnant dalam 10 weeks ini, normal ke rasa penat yang melampau sampai nak buat apa pun semua rasa malas? Then sampai sekarang saya tak mampu untuk berpuasa. Ada je saya try tapi dalam pukul 12-1pm mesti saya akan berbuka. Normal ke untuk saya yang awal pregnant macam ini? Kadang rasa serba salah sebab tak puasa.

5 Balas

normal..sya pon x dpt puasa g..wlpon ad try pling lma smpai jam 3.30ptg.. xdpt than gak sbb prot trllu pdih na muntah sbb angin.. trus mkn.. sya bru na msuk 8weeks.. and, rsa malas thap gaban tu biasa sis..sya pon, kdg na g krja, mls sgt na g..smpai ofis pon ngulat gak.😂

5y ago

Saya pn baru 8 minggu ni,anak keempat..xde loya xde muntah,tp memang xlrat nk puasa

sy pun smpai skrg x puasa.. rsa serba salah tu mmg ada..try tu ada.. p bila perut mgeras , kram pening rsa sesak nafas.. then sy buka puasa 😭😭

5y ago

Sama lah kita 😊

Untuk awal kandungan better jangan puasa lagi. Normal klu rasa penat dan malas.

5y ago

Alright. Terima kasih ye 😊 Saya ingat saya je sorang macam tuh. Hihi.

Normal sis.

5y ago

Alright. Terima ksih 😊 Saya ingat saya je sorang macam tuh.

normal sis

5y ago

Alright. Terima ksih 😊 Saya ingat saya je sorang macam tuh.