Kembung perut

Hi mommies, normal ke kembung perut + sakit perut time 1st trimester? Saya puasa tapi asyik masuk angin je. Perut jadi tak selesa dan kerap sendawa sampai rasa nak muntah. Jadi serba salah nak teruskan puasa sebab risaukan baby. Ada tak yang ada pengalaman sama macam saya. #firstmom #firstbaby

1 Balas

Normal awal kehamilan perut kembung dan mual. Jika rasa serba salah risaukan kandungan, Islam ada rukhsoh dgn mengharuskan ibu hamil berbuka puasa kerana risaukan kandungan. Nanti ganti puasa dan bayar fidyah. Niat, sahur, puasa perlu diteruskan mcm biasa, bila ada kerisauan tu, diharuskan berbuka. Begitulah setiap hari dlm Ramadan jika risau tu

1y ago

Sama-sama