potong rambut

Salam mummy semua... boleh potong rambut kah time mengandung Ni... keliru... Ada ckp boleh Ada ckp X boleh..

21 Balas

Sy pregnant je 2 bulan terus sy potong rambut bg pendek,nnt lagi la perut makin besar badan akan sentiasa panas dh salin nnt dlm pantang lagi la nk kena ikat rambut .

Boleh je potong rambut. Tak ada masalah pun kalau nak potong. Saya pun masa anak first potong rambut masa pregnant. Kalau ikut pantang larang org dulu macam-macam x boleh.

boleh je..atas diri masing2...tapi klu ikut mak sy..ngandung je bela rambut bgi panjang..sebab dlm pantang nk ikat tinggi2..x bgi meroyan @ x bgi darah putih naik ke kepala...

Boleh...tp kalau sye xnk ptong rmbut sbb t dlm pntang rmbut pndek susah nk ikat...huhu...sbb sye kalau x ikat rmbut dlm pntang pning kpla + rimas rmbut terjuntai2...huhu

4y ago

Kalau sis nk ptong ptong la...xda msalah...ekt keselesaan sis..☺️

Boleh la sis potong la segala bulu semua pun boleh sis lagi potong rambut lapang kepala nnti nak berpantang tak serabut kepala tu nak ikat je😁

Boleh je sis, biasanya kalau ada yg tak bg tu sbb takut dlm pantang susah nak ikat rambut bg ketat nak elak pening kepala ketika berpantang.

4y ago

My pleasure sis

Boleh.. Tiada kena mgena dgn bayi dlm perot atau kesihatan ibu sedang mgandung... Pikir logik ya... Yg penting anak ibu sihat walafiat

4y ago

ok tu yg bertye... Ada ckp X boleh... pendek umurlah...

Potong rmbut blh,yg x blh nye kalo nk buat rawatan rambut ,colour rambut.. bahan kimia bahaya...

Boleh je. Tak ada masalah. Lagi best rambut pendek senang nak urus

Pergi kedai gunting rambut jangan gunting di rumah