Bayi saya masuk 3 bulan kurang menyusu

Anak sy bf cmpur susu formula,, susu dutch baby,, tpi lps je nk msuk 3 bulan dia jadi kurang mnyusuu,, sy bgi botol susu formula die tolak blik susu tu tknk hisap,,, sy dh tukar puting ii mcm ii daa tpi tkjalan jgk ,, dia just nak susu badan je,, tupun df bukan dari botol,, cmne ni saya nk msuk keje bulan 7 ni,,, die tknk botol sy jgk jammed, sy dah ajar die pakai botol dri lahir lg slama ni elok jee skrg je tibe ii tknk hisap botol,, huwaa cmne ye nak Bantu #SeriusTanya #firstmom

5 Balas

Sama macam anak saya. 6 bulan dia stop minum formula, nak direct feed. Kami cuba macam macam, beli botol susu banyakk, puting banyak, dia still taknak minum. Sudahnya memang saya df je sebab saya berhenti kerja untuk jaga anak, tapi ni kena husband betul betul supportive la, sebab bukan mudah working woman nak adapt jadi surirumah. Haha. Semoga semuanya baik baik untuk sis & anak.

Samalah kita😩😩😩😩 Selama ni duk kat taska elok je minum dari botol.. kadang2 je la dia reject tapi bila dia lapar dia minum jugak Masuk 4 bulan lebih ni dia tiba2 taknak pulak Dahla tengah cuti 2 minggu ni dari taska haha matilaaa 😩

sama. anak saya start 2 bulan memang dah reject puting. susu yg pam pun dia xnak.. nak df je. susu formula pun xnak. kecuali kalau lapar betul mcm masa sy demam hari tu, terpaksa juga la dia minum susu formula huhu.

cuba mintak husband or org sekeliling yg bg susu botol, sis dduk jauh sikit dr baby.

4w ago

daa bgi, tknk jgk, sy rse mngkin puting,, sy tukar puting brand anakku bru die nak