38weeks

Salam hi mummies..nak tanye pendapat. Kalo 38 weeks tulang pinggul da stretch sakit pinggang n susah nak jalan patut ke sy amik cuti awal? ??

6 Balas

Plan je amik cuti awal kalau tmpat kerja sis ok.kalau mcm saya,mmg xbagi cuti.lepas branak baru start cuti.so,terpksa la dtg gak keja bawa prut sarat ke Sana sini.walaupun skit bdan sakit kaki penat Pon Ada.

Klu plan nk bersalin dkt2 rumah ok je xyah cuti awl. Sy dari 33 mgu sakit cmtu. Kerja pn byk brjlan. Igt baby lhir awl la. Tp 40 mgu jugak kluarnye. Cuti awl rugi 2 minggu sbb nk brsalin kt kg. Blk awl

I mmg msuk 37w3d mmg dh start cuti kerja.. Amik cuti lama sikit dan restkan bdn.. Sbb lps bersalin tu..bnyk kena jadi burung hantuu..hehehe..

for preparation sis. sy ni pun amik 2minggu awal leave.

Better to take leave

☺😊👍