Minta doa dan kekuatan

Salam mummies.. Saya ibu baru lepas bersalin 16 hari. Baby boy saya sihat and comel, Alhamdulillah. Saya je tak sihat. Jahitan saya dr cakap dah okay and baik elok. Tapi sedihnya harini saya bangun tidur ada ketulan seakan daging keluar sekali darah nifas. Saya dah perasan kencing sakit 2 hari ni, darah pun banyak. Rupanya yang keluar tu uri. Ada uri yang tertinggal dalam saya yang tak keluar waktu bersalin. Tuhan bagi ujian sangat. Waktu saya bersalin saya bengkak dkt bawah, lepastu bila dah jahitan makin okay, tiba2 jadi macamni. Saya tengah hospitalize sekarang ni. Taktau berapa lama. Kalau mummies ada experience macamni, share la kat bawah. Saya sayang anak saya tapi saya belum jumpa kemanisan lepas bersalin ni lagi. Dalam ujian ni, tuhan mudahkan urusan juga and atur cantik, suami saya tak sempat balik sarawak (bertugas), kami PJJ. Dapat la baby duduk dgn abah dia lama sikit. Mummies semua hantar la kekuatan dan doa utk saya. Saya dah nak baik tapi tiba2 jadi macamni. Tuhan je tahu macamana saya rasa sekarang. Saya rindu anak saya kat rumah.. Nangis tengok gambar anak.

20 Balas

Semoga sembuh secepat mgkn, biasanye pihak hosp akan memastikan uri dikeluarkan sebaik lahirnye baby sebelum jahit..bagaimana blh jd gini? mmg sakit..harap sis sembuh secepat mgkn dan dipermudahkan segala detik ni menjadi indah semula utk meluahkan masa bersama baby. Kuat bersabar dan bertawakal .. insha allah akan pulih dan cepat pulang ke pangkuan anak.

semoga dimudahkn urusan sis dan kembali pulih sepenuhnya. ameen in sya allah bab baby jika ada yg sedang menjaganya x apa beri kepercayaan pada mereka utk menjaga. sis di hospital jaga emosi okey, terima rawatan dgn baik, supaya cepat pulih , cepat boleh balik menjaga baby. in sya allah semua ada hikmahnya. sis kuat.

Allah. paling takut kalau berlaku kecuaian hospital bab tertinggal uri ni. sy pernah bersalin 2x. misi mmg korek sepuas2nya nk keluarkan uri. suruh batuk2 nk bg senang uri keluar. ni kalau mcm ni,tkot dibuat keje nk cpt. semoga sis sihat,cpt balik rumah. kesian baby nk susu,rindu mak dia

semoga cepat sembuh puan. insyallah dipermudahkan segala urusan puan. Allah sayang puan. kami sebagai ibu dan wanita menitipkan kata2 semangat dan doa buat puan. moga puan kembali sembuh seperti sediakala. aamiiin Ya Mujib

smoga cepat smbuh puan.. ingat sntiasa ada Allah disisi.. sntiasa positif selalu.. si kecil menunggu di rumah 🥰.. kalau boleh pastikan setiap jam lawatan ada yg ziarah sis..supaya sis tak rasa sorang2 tanggung semuanya..

ya Allah. kenapa cuai sgt pihak hospital smpai jdi teruk mcmni. semoga sis diberi kekuatan ya & semoga dikurangkan sakit tu & get well soon & balik cepat jumpa baby & family soon😉

semoga dipermudah segala urusan sis , sentiasa tabah demi c kecil yang comel , semoga sis tabah dan sentiasa berdoa agar diberi kelapangan dada dan dikurangkan beban di fikiran .

Semoga cepat sembuh sis...jaga emosi,jangan terlalu sedih...sabar k.Tuhan tak akan tgok sis susa...dia sentiasa bersama kmu&fmly k,kuatkan semangat n cepat2 sembuh...

Ya Allah semoga sis diberikan kesembuhan dan pulih dengan segera Aamiin .. sis strong tau Jgn sedih2 InshaAllah ada hikmah semuanya Allah syg sis 💪🏻🌹

Salam. Moga diberi kesembuhan segera ya mommy. Moga mommy kuat. Waktu lepas bersalin ni kena jaga emosi memang senang sensitif.