24 weeks kaki bengkak. Normal ke?

Salam and hi mummies. 1st time mummy to be here. Nak tanya and please share pengalaman mummies. Normally kaki start membengkak week berapa ye? I baru masuk 24w. Tapi kaki dah start macam bengkak. Normal ke? Risau pula if bengkak kaki ni abnormal symptom. And camne nak kurang atau elakkan bengkak kaki tu ye?

2 Balas

doc ckp kalau kaki mbengkak tak normal.. kalau tidur cuba letak kaki tinggi sikit, letak bantal 2-3 kat bawa kaki.. biar kaki tinggi dri bdan.. biar darah mgalir balik ke jantung.. tiap kali kaki sy bengkak sy buat bgtu sis, alhamdulilah bengkak surut.. #27w