HB Low

Salam & morning Sy pregnant 1st baby Tp darah rendah kli ptama buat buku 10.5 Hari Ni turun lg 9.7 Boleh ke amek supplement? Sy ada tye nurse. Tp nurse tak bg ?

13 Balas

Sy hritu ms.preggy doc suggest suh amik iberet... Alhamdulillah until due hb ok 11 ke atas bacaan nye..dlm ms sm mkn kne balnce .kne mkn ..mknn yg ada vitamin c... Protein karbohidrat... Buah2 an yg d suggestkn oleh nurse evry g kk...suh byk mkn jambu batu...oren... Epal merah... Atau buah delima... Dgn kne byk mkn sayur-sayuran... Daging kne mkn juge... Pstu kne mkn mknn yg ada zat besi yg d prlukn oleh bdn ms preggy... sbb mommies n bby sesm perlukn nye..pape pn nti mommies try tnye nurse mcmne ms g chckup nti k...... Nti nurse akn terangkan...in shaa Allah klu kita tnye dorg akn rajin nk sharing maklumat yg dorg tw..😉✌anyway take care mommies...