Baby mcm mengunyah

Hi salam Momy 2 n dady here Nak tnye kalau baby mcm mengunyah tu kenapa ye Gatal gusi ke ? Baby umur 4 months 20 hari Risau plak ke normal cmtu?

1 Balas

Wslm. Ok je sis. Anak saya dulu pun mcm tu. Apatah lg kalau tengok org makan,rasa mcm baby pun nak ikut makan juga. Tp saya bagi anak makan start umur 6 bulan. Memang sekali je makanan masuk dlm mulut. Tak pyah nak suap makanan banyak kali. Semangkuk bubur tu kejap ja habis

4y ago

Oh ykeee baik sy igt kot dy skit gusi ke lidah ke😂sbb smbil mngunyah tu kdg 2 siap buat bnyi.. Tgh pratice ler tu agkye Tq mmy jwbkn