Perut kecik 24weeks..

Salam mommyyy. Nak tnya kalau dh 24weeks ni, perut xbsar sgt normal ke? Berat baby last cek up masa 23weeks is 596gm. Doktor bgtau semua saiz baby okay. Cuma, raya ni ramai yg persoalkan perut kecik, dh 5 bulan. 😪.. tp doc inform juga, air ketuban byk, and kena repeat minum air gula…

13 Balas

Janji anak yg kite kandung tu sihat wak… biasa lah mulut org kan 😂 sy pulak baru 27wks org igt dah tgu masa 😂 jln dah mcm penguin dgn perut bulatnya… sy dulu anak sulung perut kecik, dah 8bln baru nak nmpk tejojol perut 🤣

Kita pun sama. Penat nak jawab time raya. Kadang kadang rasa nak nangis sbb jadi overthinking bila org kata perut kecik. Jom la kita sama sama kuat. Kita je yang tau badan kita 🫶🏻

Sy 24w rasa perut dah cukup besar tapi semua dok tegur perut kecik 😂😂 tapi bagus juga sebab takde stretchmark atau line hitam kat tengah perut .. xtaw lah akan datang nanti 🫢

1y ago

sy tkde stretchmark tp ad Line kt TGH perot 😂

perut kcik bby saiz normal xpa sis.. sy perut kcik.. bby saiz kcik 23w berat bby sy bru 389g kcik.. skrang dh 26w nnti repeat scan lain.. perut pun 26w bru nmpk buncit..

sy dh 28w pun org ckp kcik ..mcm bru ngndung 4-5bln gtu.. tpi checkup doc ckp brat bby ok jk..ktuban pun ckup.. so xpyh la fkir sngt apa org2 ckp.. jnjj bby shat😀

normal jee , saya pregnant 24 minggu 6 hari perut tak nampak sngt lgi HAHAHAHA , abaikan mulut orang janji ibu & anak sihat je

sy pon mcmto jgk sis da 6 bulan tp perot alahai kecik jer . org tegor sy buad Don't know jer . mulut org tkleyh tutop

dont compare size perut... ignore apa org ckp... yg mengandung itu awak, yg penting tau anak sihat and ok 😊

1y ago

Betul tu..

Sama dgn i dah 25 weeks dah, org slalu ckp perut kecik i taktau 25weeks tu perut nak nampak besar macam mana 😅.

1y ago

bhahahah itulah geram je dgr 😂

Perut besar @ kecik . Yg penting bby sehat . Xperlu laa dngr ckp org . Org ni tau mengata sja .