perut kecil tp berat baby okay

normal ke dh 25w perut kecik tp berat baby okay 😌. siap nurse cakap baby saya kecik , sedangkan doctor cakap okay je 😊#firstbaby

2 Balas

saya pun sama juga. kkdg fikir negatif juga , tapi bila tgok berat baby okay, aktif, so takda nak risau. org ckp apa, abaikan je awak, janji baby sihat. kot nnt keluar besar, mana nak tau kan.. sbb kebanyakkan mcm tuh. jgn down okay, kita perut kecik ,takyah nak beli baju apa. jimat sikit. duit bole guna kt si comel ni. 😉 .

2y ago

yaa sama2x . sbb saya pun kena juga kata, so faham perasaan tuh. lepas ni fikir positif ja okay, janji baby sihat cukup. org cakap apa ,senyum n diam ja. 😘 .

Normal sis . Selalunya perut akan nampak 6-8 bulan bagi setengah individu . Nanti bila dah 7-8 bulan berat baby akan naik . 9 bulan lagi laa . 2 kg lebih nak masuk 3kg . Selagi doktor cakap baby sihat , sis tak perlu risau . Jaga pemakanan sama ya sis . Sedikit tapi kerap .

2y ago

Yaa normal sis , selagi berat baby okay doktor tak bising atau rujuk hospital atau pakar . Lain orang lain badan dia . Kdg yg kurus nampak dah perut since 4 bulan , ada yang 8 bulan baru nampak . Depends la , mcm saya 37 weeks org ingat baru 5 bulan . Mampu gelak jela dah asyik cakap perut kita kecik , tup2 nanti dukung baby . Enjoy ja your life sis dgn baby , kdg better surprise kan org drpd nak kena jawab banyak .