saiz perut baby kecil berbanding anggota lain

salam, ni dh msuk 3 kali sy scan.. smua doc ckp saiz perut baby sy kecik 2 mggu, tp bile plot graph smua ok, air ketuban smua normal..skrg dh 36++ weeks.. ad tk ibu2 ad pengalamn mcm sy.. risau jgk sbb anak first..

6 Balas

mcm anak saya, tapi doktor kt kk tak kata apa pun , time nk beranak tuh doktor hosp. tgok terkejut tgok . lepas tuh ,lepas tali pusat luruh jadi hernia tktau sbb perut kecik or apa.

mcm ank pertama sy. saiz perut kecil. tpi bila bersalin. baby ok. sihat. berat msa lahir pun 3.3 kg. skrng dah umur setahun 8 bln berat 13kg. jgn risau sis.

Kita sama sis . Saiz perut baby kecil , skrg dah 37 minggu . Tunggu jumpa pakar besok 3/1/23 macam mana plan . Risau juga ne sbb 1st time begini - ini anak ke-4 .

1y ago

sy pun esk kena refer pakar, sbb nk msuk 37 weeks, still sama jgak.. hrp2 smua ok la, neves jgk

Saya pulak, masa scan doc ckp perut baby besar. Tp dia takda cakap apa apa. Rasanya takda masalah kalau doctor takda cakap.

sama macam saya , dah beranak takde pape pun . okay je

sama mcm sy..tapi doc tak ckp apa' dia kata semua ok