baby batuk

Salam mommy2 semua...sy nak tny la..baby sy br nak masuk 6months batuk + kahak..Ade ape2 petua x nak kurang Kan batuk tu?gi klinik Pon doktor kata xde ubat just bg sterimar water je..xsanggup tgk baby batuk2 & minum susu Pon akan muntah balik??plssss help me....

7 Balas

Resepi garlic salve Sangat sesuai untuk melegakan batuk dan selesema serta demam demam ringan Bahan-bahan 1/3 cawan coconut oil 10 titis lavender oil 8 ulas bawang putih Cara buat 1. Blend kan semua bahan 2. Masukkan dalam bekas balm 3. Sejukkan dalam chiller peti hingga jadi macam balm Sebelum gunakan pastikan kulit anak serasi dengan balm. Boleh diletakkan di tapak kaki atau dada anak

Sterimar ni selalu guna kalau baby selesma. Kalau bby batuk sy letak vicks kt dada belakang bdn dgn tapak kaki. Ada vicks utk baby. Kalau teruk sgt batuk smpai muntah balik. Better p klinik kesihatan. Selalu doc akan bg neb (sdut gas) utk cairkan kahak. Kalau teruk sgt baru admit. Bahya smpai muntah susu balik. Tp baby dehydrated

☑️ Mandikan dengan lemon. ☑️ Bagi air kosong secukupnya (6bulan keatas) ☑️ Pakai garlic balm/garlic oil ☑️ Letakkan bawang merah di kawasan anak tidur/bermain ☑️ Gunakan humidifier ☑️ Buat tepuk precautions (boleh lihat di utube)

guna ao waleet oil sis. .saya guna batuk selesma anak sya. . beberapa kali gosok sja ok suda. .gosok2 sja. .campur d mandian pn boleh

Sis bg mandi gn buah lemon....potong nipis2 lps2 masuk dalam tab mandi bby air mandi biar suam2....insyallah cpat hilang....

Vicks utk baby , tp lbh baik pegi klinik sbb baby muntah , pegi klinik lain dr yg seblm nie tgk doktor ckp apa plak

Mandikan dengan air suam n lemon .sambil mandi tu tepuk² belakang dia