Mcmne nk reda kan batuk baby 2bulan?

Salam semua mommies, Nak tny, mcmne sy nk redakan btuk anak sy yg berumur 2bln? Ksian tgk tiap Kali batuk, muka merah padam 😭 tidurnye terganggu sbb batuk ni. Tlg bg pndgan semua 🙏🏻#bantusharing #help #ingintahu

7 Balas

pegi klinik.. but selalunya xkan bagi ubat batuk coz baru 2 bulan... ubat terbaik adalah breastfeeding... haritu baby saya pun batuk... bawa pi klinik swasta.. doctor check paruparu and check suhu dia and check kot kot ade jangkitan apa apa... but dia xde bagi ubat batuk coz baru 2 bulan

1y ago

ya btul tu anak sy ritu batuk2 bg susu badan kurg skit

kalau pergi klinik mmg nurse suruh balik sbb xde ubat dan kalau nk check pun dia ckp kne swb test mcm dewasa tu kesian bby..sbaiknya cukupkn susu badan dan bg sikit air kosong untk elak baby berkahak.

awk bakar bwg putih.. cmpur dgn mnyk zaitun.. sapu kt tapak kaki

letak vicks kt dada.. sikit la.. jgn byk..

cuba tempat tido letak bawang merah..

Sis bole gunakan myak AOW ..

pg klinik.