Baby

Hi mommies.. Raya ni baby saya batuk batuk & ade dgr kahak sikit. ade pergi klinik & doktor suruh bagi ubat batuk dlm 1ml cmtu tp sy x try lg. Boleh bg tips kurangkan batuk baby.. secara natural.. Baby fully breastfeed & baru 2bulan. Thanks mommies

7 Balas

Wow seriously dr bagi baby 2 bln ubt batuk? Biasa 2 tahun ke atas baru dr bagi. Boleh cuba google chest physio baby utk loosekan kahak dalam dada

Cuba cream mayya baby sis.. sy bli kat shoppee murah pn murah..lps sapu ank sy leh tdo mlm n khak pn kluar..sapu kat dada n blkg bayi

Pakai minyak asmak sapu kt dada dan blakang leher..ank sy masa 2bln sy guna minyak asmak buang kahak dan semput

Cba massage leher dia semasa dia batuk supaya kahak boleh cair. Hope it helps..

aah .. samelah ..ssh nya nk bagi ubat . umur masih kecik lagi ..

5y ago

kt dada anak sy nin xda kahak .. asal nk kua je die telan balek kahak tu. susah betul ..

Jangan halakan kipas angin sangat dekat baby ya

Doctor suruh bagi ubat batuk? Hmmm