Scan 31 weeks🥲

Salam mommy2 semua..mohon pendapat & pengalaman mommy semua,kandungan sy 31w..harini g checkup & hasil dpd scan,ukuran buah pinggang baby tk sama besar..sebelah kiri lebih besar..kemudian ukuran lilit kepala baby lebih besar (35w)dpd usia kandungan yg sebenar (31w)..yg lain2 sy tkda masalah..tkda gdm😭😭 kna refer ke hspital 6 June nnti..

5 Balas

mcm sy msa pregnant dulu ukuran kepala besar sikit dri weeks yg sptutnya. tp lepas dah beranak ok je takde msalah.. tp bab ukuran buah pinggang tu sy xpasti. biasa yg sy dengar bnyak pasal ukuran kepala tak sama dgn weeks kandungan. takpe sis. tunggu nnti 6 june . doa tak ada apa2 inshaAllah

1y ago

in shaa Allah..terima kasih sis❤️ mudahan xda apa2 yg x diingini laa

Sis, sy pon sama scan masa 30w urinary tract/kidney baby besar sebelah. Sblm ni detail scan okay je. Doc ckp takpe takyah risau, nnt dia akan pantau next scan. Sy ada google2 jugak. InsyaAllah tade apa2 sis doa banyak2 ya. Baby sy pon kepala besar 2 minggu sbb sy ada gdm.

1y ago

sy 3x berturut turut g checkup mmg doc dh bgtahu baby besar lebih 2weeks dpd usia kndungan sbnar..kepala baby pn besar tpi masih ok lgi..tpi hari jumaat lepas g checkup plk..doc kata kepala baby terlebih besar lagi..dh lebih jdi 4weeks..scan yg lain2 xda masalah apa2..smua normal ok je..sy xda gdm..

Mcam sya 30 wekw scan dktor kata kpala baby kecil ,nanti scn dkat hspital

kes awak sma dgn kes sy

12mo ago

In Shaa Allah,Aamiin...harap2 baby kita xda apa2 yg serius lah.. sama la kita yer..kna g jmpa pakar 6/6 nnti..sy g hospital tunku azizah,kl

scan swasta ka kk